Κατηγορίες
PrestaShop

Νέα προϊόντα

Νέα προϊόντα
Πώς να συντηρήσω τα είδη υγιεινής

Πώς να συντηρήσω τα είδη υγιεινής

Πώς να συντηρήσω τα είδη υγιεινής

Σωστή και τακτική συντήρηση είναι η «συνταγή» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που κατά καιρούς προκύπτουν στα είδη υγιεινής.Με τα κατάλληλα καθαριστικά, τα απαραίτητα εργαλεία, αλλά και τις σωστές πρακτικές και προφυλάξεις, η διατήρηση του μπάνιου σε άριστη κατάσταση είναι εφικτή χωρίς ιδιαίτερο κόπο.Εχθρός τα άλατα

Ο μεγαλύτερος «αντίπαλος» στη συντήρηση των ειδών υγιεινής είναι τα άλατα που υπάρχουν στο νερό. Εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα –που εμφανίζεται με τη μορφή θαμπών επιφανειών- τα άλατα δημιουργούν πρόβλημα, διαβρώνοντας τα σημεία στα οποία συσσωρεύονται. Τόσο στο νιπτήρα όσο και στη μπανιέρα, πρέπει να χρησιμοποιείται τακτικά το κατάλληλο καθαριστικό, ώστε να αφαιρούνται τα άλατα πριν προκαλέσουν ζημιά. Βλάβες προκαλούνται και από τα άλατα και στα φίλτρα των μπαταριών και του «τηλεφώνου». Ένας τρόπος καθαρισμού για τα αντικείμενα αυτά είναι να τα αφήσετε μια βραδιά στο ξύδι.

Μπαταρίες και τηλέφωνα…

Οι βρύσες που στάζουν –τόσο στο νιπτήρα όσο και στο μπάνιο- είναι οι πιο συχνές βλάβες που αντιμετωπίζονται στα είδη υγιεινής ενός ακινήτου. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, μην σφίγγετε ποτέ πολύ τις βρύσες όταν στάζουν γιατί αχρηστεύονται. Αυτό που απαιτείται είναι καθάρισμα ή αλλαγή στα πετσάκια που βρίσκονται μέσα στις μπαταρίες του νεροχύτη και στο «τηλέφωνο» του μπάνιου. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή, με την προϋπόθεση να έχετε εκ των προτέρων προμηθευθεί τα πλαστικά πετσάκια που απαιτούνται, φροντίζοντας να ταιριάζουν στις διαστάσεις των ειδών υγιεινής.

Φροντίδα ανάλογα με το υλικό
Τα είδη υγιεινής είναι φτιαγμένα από διαφορετικά υλικά και απαιτούν διαφορετικά καθαριστικά. Μια καλή συμβουλή είναι να ρωτήσετε την εταιρεία που τα προμήθευσε για τον καλύτερο τρόπο καθαρισμού. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, διαβάστε προσεκτικά τις πληροφορίες στο κάθε καθαριστικό και επιβεβαιωθείτε ότι ταιριάζει για τη χρήση που σκοπεύετε να του κάνετε. Επιπλέον, μη χρησιμοποιείτε ποτέ διάφορα καυστικά για το ξεβούλωμα του νιπτήρα, του μπάνιου, του νεροχύτη, καθώς αυτά προσβάλλουν και καταστρέφουν τις εγκαταστάσεις. Επίσης, μην καθαρίζετε με διάφορα καυστικά τις πορσελάνες. Αντίθετα, για να τις πλύνετε, χρησιμοποιείστε σαπούνι ή άλλα απορρυπαντικά.

«Κλειδί» η τακτική συντήρηση
Στη συντήρηση των ειδών υγιεινής είναι καλύτερο το «προλαμβάνειν» παρά το «θεραπεύειν». Η σωστή πρακτική είναι η συντήρηση και ο καθαρισμός να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς να έχουν εμφανίσει βλάβη. Δεν χρειάζεται για παράδειγμα να βουλώσει ο νιπτήρας προκειμένου να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό. Προσοχή απαιτείται και στα πλακάκια, τα οποία μαζεύουν υγρασία και απαιτούν τακτική συντήρηση προκειμένου να μην απαιτηθεί η αντικατάστασή τους μετά από μερικά χρόνια.
Στο πλαίσιο της πρόληψης, καλό είναι να μην επιβαρύνετε το δίκτυο αποχέτευσης με αντικείμενα που φράζουν τους σωλήνες. Για παράδειγμα, τρίχες και χαρτιά πρέπει να πετάγονται σε κάποιο καλάθι που βρίσκεται στο χώρο του μπάνιου και να μην καταλήγουν σε μπανιέρα, νεροχύτη και τουαλέτα, δημιουργώντας προβλήματα στο δίκτυο αποχέτευσης.

Προσοχή στην υγεία σας
Το γεγονός ότι ο καθαρισμός και η συντήρηση των ειδών υγιεινής πραγματοποιείται με χημικά σκευάσματα, σημαίνει πως πρέπει να λαμβάνονται ορισμένες βασικές προφυλάξεις. Όταν καθαρίζετε το μπάνιο, ο χώρος πρέπει να αερίζεται επαρκώς ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος λόγω αναθυμιάσεων. Επιπλέον, καλό είναι να περιμένετε για κάποιο χρονικό διάστημα πρωτού χρησιμοποιήσετε διαφορετικά καθαριστικά, λόγω των πιθανών χημικών ενώσεων που μπορούν να προκύψουν, με απρόβλεπτα για την υγεία αποτελέσματα.

Προμηθευτείτε τα κατάλληλα εργαλεία
Η συντήρηση των ειδών υγιεινής διευκολύνεται αν υπάρχει πρόσβαση στα κατάλληλα εργαλεία. Υπάρχει για παράδειγμα στο εμπόριο ένα ειδικό σύρμα που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό της μπανιέρας και του νεροχύτη. Αντίστοιχα, προμήθειες πρέπει να γίνουν στα πετσάκια που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες και τα «τηλέφωνα», καθώς και σε ειδικά καθαριστικά ανάλογα με τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα τα είδη υγιεινής. Μια επίσκεψη σε κάποιο σούπερ μάρκετ αρκεί για τις απαιτήσεις των περισσοτέρων ακινήτων.